Dzięki zaprzyjaźnionej firmie z Warszawy mieliśmy jedyną w swoim rodzaju okazję kształcić swoje  zainteresowania kulinarne i szlifować potrzebne w dorosłym życiu umiejętności. Zorganizowano dla nas warsztaty w Kuchni spotkań Ikea, gdzie po wspólnym gotowaniu odbyło się wspólne pałaszowanie przysmaków. Okazaliśmy się dobrymi kucharzami. Przygotowaliśmy biszkopt z owocami, brownie z M&M’sami , lasagne, krem z dyni z prażonymi nasionami i chipsami z szynki parmeńskiej oraz grzankami. Na tym jednak nie koniec przygody w stolicy. W czasie dwudniowej wycieczki nie zabrakło wrażeń i zajęć. W programie znalazły się następujące atrakcje – wjazd na Pałac Kultury i Nauki, zwiedzanie Stadionu Narodowego, spacer po Starym Mieście i w Łazienkach Królewskich, wyprawa do kina i wizyta we wrotkarni.